انواع موتور دیزل ۶ زمانه

تبلیغات
تبلیغات

منوهای سایت

پر مخاطب ها

    ابر برچسب ها

      خبرنامه

      عضویت

      نام کاربري :
      رمز عبور :

      انواع موتور دیزل ۶ زمانه

      انواع موتور دیزل ۶ زمانه

      انواع موتور دیزل ۶ زمانه : امروزه سوخت ها در تامین انرژی مهم ترین نقش را دارند و به وسیله این سوخت ها است که انواع موتور ها به حرکت در می آیند حتی برای موتور کشتی هم از انواع سوخت استفاده می شود. از همین رو یک مؤسسه تحقیقاتی لهستانی سوخت جدیدی را برای موتور کشتی و انواع موتور دیزل احتراق داخلی ابداع کرد که با این نوع سوخت تا ۳۰ درصد در مصرف سوخت می توان که صرفه‌ جوئی کرد.

      موتور پیستون (Opposed Piston) موتور مورد ادعای این مؤسسه است که این موتور از ترکیبی از موتور های دو زمانه و چهار زمانه تشکیل یافته است که به همین دلیل شش ‌زمانه خوانده می ‌شود.

      موتور دیزل 6 زمانه

      انواع موتور دیزل را در بخش زیر مشاهده کنید : موتور دیزل

      درباره مفهوم موتور با پیستون ‌های مقابل این توضیح را باید بدهیم که ۲ عدد پیستون در هر سیلندر در مقابل یکدیگر در حرکت هستند که هر دو آن ها بر اساس دو زمانه عمل می‌کنند. دو عدد میل‌‌ لنگ در این نوع موتور ها وجود دارد که هر دو با یک دور مساوی یکدیگر دوران می‌کنند و در این حالت است که سیلندر ها می‌توانند که به صورت افقی و یا عمودی قرار گرفته باشند. سر سیلندر در این نوع موتور وجود ندارد و به ‌عنوان سر سیلندر هر پیستون از مقابل دیگری عمل می‌کند.

      یکی از پیستون‌ ها در این موتور جدید بر اساس دو زمانه عمل می ‌نمایند اما در همان سیلندر پیستون مقابل در بر اساس چهار زمانه عمل می‌نماید. سرعت دوران میل ‌لنگ پیستونی که بر اساس چهار زمانه کار می‌کند به منظور هماهنگ شدن این دو پیستون با یک دیگر به این شکل و دو برابر سرعت دوران و پیستون دو زمانه حرکت می کند. در سمت دو زمانه سیلندر این دو پیستون دارای دو سری دریچه است.

      Ports : نوعی سری است که به نقطه انتهائی بالائی کورس پیستون بسیار نزدیک تر است

      TDC ۱ / : این قسمت هم جزئی از دریچه‌ های ورود هوا است و سری دیگر آن هم در نزدیکی به نقطه انتهائی پائین کورس پیستون قرار دارند

      BDC۲ / : این قسمت هم جز دریچه ‌های خروج دود هستند. هیچ دریچه‌ای در واقع در سمت پیستون چهار زمانه وجود ندارد و از همان دریچه‌ های سمت دو زمانه هوای مورد نیاز این قسمت فراهم می‌شود.

      از همین رو ابتدا دریچه ‌های هوا در کورس برگشت پیستون به پائین و سپس دریچه‌ های خروج دود باز می‌شوند برای ورود هوا و خروج دود به طور یک به یک فرصت مناسب وجود دارد. به ‌وسیله یک سوپاپ دو راهی است که ورود هوا و یا مخلوط هوا با سوخت به داخل سیلندر کنترل می‌شود. پیستون چهار زمانه در این سیستم ، موجب بهبود مراحل تخلیه دود و ورود هوا به داخل سیلندر می‌شود.

      علامت شناسائی موتور پیستون M۴+۲است که این موتور در مقابل شش زمانه و برای آن تعیین شده است. این موتور هم مزایای موتور های دو زمانه و چهارزمانه را دارا است. و علاوه بر این موارد در هر دو سیستم نکات منفی هر دو را هم تا حدود بسیار زیادی کاهش داده است. درباره این نوع موتور نظریه های بسیاری وجود دارد و از همین رو هم تعدادی از مبتکران این موتور بر این عقیده هستند که هیچ اثر منفی در عمر مفید موتور در برخورداری از دو میل ‌لنگ با دو دور مختلف موتور را ندارد . و این موضوع را قبول دارند که قدرتی که از سوخت به دست می آید در داخل سیلندر به‌ طور یکنواخت و به هر دو میل ‌لنگ انتقال داده نمی ‌شود و از همین رو هم و به ‌منظور بهره‌ گیری از این سیستم به هر میل ‌لنگ باید که یک ژنراتور مجزا نصب شود.

      کسب اطلاع از لیست قیمت دیزل ژنراتور دست دوم : قیمت دیزل ژنراتور چینی

      این نوع موتور دارای مزایایی است که در این قسمت به آن ها اشاره خواهیم کرد

      • به میزان ۳۰ درصد صرفه ‌جوئی در سوخت می شود
      • به‌ علت طولانی شدن مرحله انبساط گاز کاهش مقدار گاز های نیتروژن ( NOx )
      • نسبت به حجم کم موتور دارای قدرت بیشتر
      • دارای کارکرد و راند مان بهتر
      • مهم ترین اصل این که می توان که از انواع مختلف سوخت مانند گاز مایع ، سوخت ‌های متداول و سوخت ‌های گیاهی استفاده کرد
      • به منظور کنترل نسبت فشار داخل سیلندر و کیفیت سوخت مصرفی براساس مقدار نیروئی که در نظر است استفاده از سیستم کنترل الکترو نیکی برحسب مورد از موتور گرفته شود.
      • سیستم تزریق سوخت با فشار بالا صورت می گیرد
      • دارای تن صدا و ارتعاشات کمتری است
      • ساختمان موتور دارای سادگی است

      از این نوع موتور تاکنون تعداد بسیار کم و انگشت شماری ساخته شده است ولی با داشتن امکانات و مزایای بسیار بالا خط تولید انواع مختلف این نوع موتور در نظر است تا برای کاربرد های متفاوت مانند نیروی محرکه کشتی ‌ها و همچنین به‌ عنوان مولد برق ساخته و مورد استفاده در انواع صنعت قرار گرفته شود.


      نویسنده : شب آرا نور
      برچسب‌ها :
      تاريخ : ساعت: 13:41
      بازدید : 337

      صفحات وب